9 septembrie 2010

Biletul cu echipa din buzunarul lui Rat

Asta e doar o idee, adica Razvan Rat ar veni din Ucraina cu un bilet scris de batranul tartor si cel mai galonat antrenor roman Mircea. Lui Razvan Lucescu ii lipseste viziunea, chiar daca a facut atatea lucruri in fotbalul romanesc, a creat marele Rapid cu performante epocale, a promovat o echipa din liga 2 in liga 1. Dar el nu stie pe cine sa selectioneze.

Toate astea sunt idei auzite cu care sunt mai mult sau mai putin de acord. Stiu ca gazeta sporturilor este pentru demiterea lui Lucescu, nu stiu daca este din cauza clanului Becali sau din cauza lui Anghel Iordanescu. Anghel Iordanescu in ultimele luni si-a dovedit o mare putere in fotbalul romanesc, si-a promovat fiul ca assistent manager la Steaua. Se spune ca el l-a facut pe Gigi sa taca de cand a venit Ilie Dumitrescu si ca el l-a adus si pe Ilie. Acum e in stare sa puna un trust de presa pe Razvan Lucescu? Si asta e o idee pe care am auzit-o in ultima vreme.

Oricum, Razvan nu e un tactician, si nici un antrenor bun psiholog, asta se stie. Nu e capabil sa motiveze, sa strige la jucatori, sa ii puna la punct sau sa faca glume cu ei. Asta spun unii oameni din fotbal.

Ce e adevarat sunt rezultatele, foarte slabe si faptele: neconvocarea lui Adrian Cristea, lui Adrian Ropotan, lui Valerica Gaman, lui Eric Bicfalvi sau Alexandru Curtean. Titularizarea lui George Florescu sau Razvan Cocis. Faptul ca joaca cu doi inchizatori sau lipsa schemelor de atac.

3 comentarii:

  1. Cociş şi Rădoi - două petarde moştenite de la Piţi. Florescu - petarda ce-o să-i explodeze lui Răzvan fix în figură, la un moment dat.
    Dar Bicfalvi nu e nici el departe, Curtean e un neserios de care trebuie să tragi ca să pună osu', ori la naţională ai cîteva zile la dispoziţie, nu cinci etape să tot parlamentezi cu nesimţiţii.
    Că veni vorba de nesimţiţi... Cristea la Dinamo joacă trei meciuri pe sezon, în rest e-n teren ca să iasă 11 la număr. Ropotan a avut piciorul rupt, şi-a revenit şi nu prea, rezervă în rusia... mai zi, să-i luăm pe rînd, să vedem ce super fotbalişti are Lucescu la dispoziţie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi dacă nici el nu e apropiat de jucători şi nu e bun psiholog... el a unit şi-a construit echipa aia, de la care ne aşteptam să o elimine macedonenii... care pîn la urmă ajungea în sferturile uefa acu patru ani, după ce bătea feyenoord, Rennes, Hertha şi Hamburg.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oricum. Chestia cu: noi nu avem talente si jucatori buni, e ca o scuza ca sa plece. Acum doi ani aveam talente cand am fost la Euro? Nimeni nu se asteapta sa castigam Euro, ci doar sa participam. Si cred ca totusi avem jucatori sa fim pe locul doi intr-o grupa unde in afara de Franta cea mai tare echipa e Bosnia. Si cu Razvan e ca si cum l-am pune pe Jerry Gane selectioner.

    RăspundețiȘtergere