21 septembrie 2010

Spectator la Steaua-Astra

Am fost la meciul Steaua-Astra deoarece nu mai fusesem la un meci al Stelei de la Alba Iulia din prima etapa, cand Piturca reusea prima victorie. In plus, mi-era dor de stadion, pe care nu il mai vazusem de la 3-3 cu Timisoara in primavara. Am ajuns cu aproape o ora inainte de meci la stadion si tribunele erau goale. Incet incet oamenii veneau la stadion, nu multi, dar destui cat sa fie o galerie puternica, ceea ce trebuie pentru o echipa. Venisera cateva grupuri, cu steaguri si cu cantecele la ei. O atmosfera frumoasa. Inaintea meciului Helmuth Duckadam i-a oferit un tricou campioanei olimpice Alina Dumitru. Tot stadionul a inceput sa-i strige numele. O persoana ce merita respectata, care arata devotament in ceea ce face.

Sistemul deja clasic 4-2-3-1 cu Tatarusanu in poarta care a facut un joc foarte bun, Bonfim, Latovlevici, Galamaz si Geraldo in aparare, Brandan, cel mai bun jucator al meciului mijlocas central impreuna cu Eric Bicfalvi. In atac, o linie de trei cu Tanase Bogdan Stancu si Nicolita in spatele varfului Kapetanos.

1-0 Kapetanos gol cu capul din centrarea lui Tanase. O prima repriza plictisitoare, fara alte ocazii mari in afara golului. La pauza sponsorul oficial vine si arunca cateva mingi in tribune. A doua repriza, Steaua pare increzatoare, dar unii jucatori arata ca sufera. Bogdan Stancu si Kapetanos inactivi, Eric Bicfalvi obosit, Galamaz depasit de cateva ori de Fatai sau Miranda. Nicolita foarte obosit statea cu greu in pozitia sa in teren si gresea constant centrarile. Dupa 1-1 suporterii au incetat sa strige "Lupta Steaua" sau "Steaua Bucuresti lupta daca ne iubesti". Au strigat "Radut" si antrenorul l-a bagat, dar fara prea mare efect. Steaua nu reusea sa se apropie de poarta, si Ilie face inca o schimbare, Bilasco in locul lui Kapetanos. Cinci minute pana la final si suporterii nu mai au rabdare, inca odata "Lupta Steaua" fara succes insa, cornerele veneau fara idei si fara efecte pe tabela. Dupa ce s-au aratat minutele de prelungire, suporterii ajung la capatul rabdarii si incep sa strige "Demisia" dupa care "Victor Piturca". Din nou stadionul striga "Demisia", arbitrul pune capat intalnirii si Ilie merge pana la mijlocul terenului unde ii aplauda pe toti cei care au venit la meci. Publicul ii multumeste cu "Pleaca Ilie".

Dupa mai putin de o ora am aflat de la telefon ca Ilie Dumitrescu si-a dat demisia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu