8 septembrie 2010

Ride like you in a rodeo

Filmul "Goal". Am vazut filmul Goal primele 2 parti in ultimele trei zile. L-am vazut in reprize, ca doar e film despre fotbal. E mult mai emotionant, daca iti permiti, chiar decat "A walk to remember". Dar e despre fotbal, deci, nu pentru toate fetele. Fara sa fac remarci misogine spun asta pentru ca sunt sigur ca mai putin de 100% din fete se uita la fotbal.

Acum sa fac o legatura intre filmul Goal, povestea lui Santi Munez si titlul postarii. Nu stiu, poate ca Munez a urcat in lumea fotbalului ca pe un cal de rodeo si a inceput sa calareasca avandu-i parteneri pe Zidane, Ronaldo sau Raul, ca sa nu zic de Beckham, care dupa parerea mea e mult sub cei trei si poate si sub Roberto Carlos. A calarit impreuna cu ei si cu prietenul lui Gavino Harris ca si cum ar fi Butch Cassidy si Sundance Kid dintr-un film pe care vreau sa-l vad zilele urmatoare daca se poate.

Santiago a plecat dintr-o familie saraca, da! A plecat dintr-o lume saraca, da a emigrat clandestin, da! A plecat dintr-o familie neconventionala, o familie dezordonata, da! A fost si membru al unei gasti "gang", da! Asa ca filmul nu povesteste numai cum ajunge el cel mai bun fotbalist, cum cucereste cea mai frumoasa englezoaica si cum castiga in ultimul minut! Nu, e un film care te invata sa gandesti liber. Sa devii open minded! Asa cum trebuie sa fim toti! Sa nu ne impotmolim de clisee, ca o familie e despartita, sau ca unu fumeaza sau ca altul e un "playboy". Toti suntem egali si trebuie sa ne respectam si sa ne tratam cum trebuie.

Un comentariu: