11 aprilie 2010

Real Madrid si FC Barcelona

Pe Santiago Bernabeu, 10 aprilie 2010, un meci ce nu trebuie ratat. In orice colt al Europei toti iubitorii de fotbal asteapta acest meci mai ceva ce o finala de Cupa Mondiala, unde de altfel s-ar putea sa se afle destul de multi dintre jucatorii aflati pe Bernabeu in aceasta magica seara. 
Un meci echilibrat, putem spune ca Realul a avut mai multe ocazii, a dominat s-a instalat mai bine in jumatatea oaspetilor, a reusit sa faca o posesie de 45%, fiind printre putinele echipe care au reusit acest lucru in acest sezon. Real Madrid e Real Madrid si face jocuri extraordinare, Manuel a avut la dispozitie jucatori pe care ii viseaza unii antrenori. Schimbarea din finalul partidei: iese Higuain intra Benzema spune multe despre posibilitatile Realului.
Barcelona a inceput ezitant, parca astepta sa iasa pe contraatac asa cum asteapta Malaga sau Almeria sau orice alta echipa din a doua jumatate a clasamentului atunci cand aterizeaza pe stadionul cu numele marelui Santiago. Contraatacurile erau insa devastatoare, Messi, servit excelent de Xavi isi demonstreaza clasa si deschide scorul la cateva minute dupa prima jumatate de ora. Posesia merge struna iar pauza se asterne linistita la Madrid dand oaspetilor un moment de relaxare. A doua repriza incepe destul de bine pentru Barcelona, cursele lui Cristiano Ronaldo sunt anihilate, iar Pedro marcheaza intr-o cursa superba la limita off-side-ului.
A fost un derby care va ramane in amintirea multora, asa cum Ronaldinho a invins Realul in 2006 putem spune ca Messi l-a invins din nou in 2010. E cel mai bun jucator din lume, si nu se satura sa inscrie. Daca va castiga Liga Campionilor si ce va face la Campionatul Mondial e treaba lui, oricum ne vom bucura de jocul lui pana atunci. Un meci care a lasat pe banca de rezerve doi jucatori legendari ai ultimelor doua decenii Raul Gonzalez pe banca gazdelor, Thierry Henry pe banca Barcelonei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu