29 august 2010

Steaua egalata de Timisoara

Primul meci Steaua-Timisoara de pe Ghencea din ultimii trei ani la care nu am fost. Prima dezamagire in campionat cu noua echipa a Stelei. Ilie Dumitrescu, e un antrenor, ca doar nu e manager, ca oricare altul si probabil ca incearca sa fie mai mult un nou Cosmin Olaroiu decat un nou Stoichita. Asemanare ce poate fi probabila deoarece lotul Stelei de acum, trebuie sa recunoastem este cel mai numeros si valoros de la Olaroiu incoace. Lacatus s-a chinuit sa ia un loc doi cu un lot slab, Stoichita cu un lot de echipa cu reputatia Astrei sau Pandurilor. Asa ca Ilie nu se poate plange de jucatori, a venit la Steaua si i s-au servit jucatori pe tava. Nu vorbim daca i-a meritat sau daca s-a chinuit vreun pic sa-i cumpere... Pur si simplu verii Gigi si Victor i-au pus la dispozitie jucatori, 14 de la Piturca, 6 de la Dan Petrescu (si Ronny Levi ca sa nu se supere). Asa ca se asteapta rezultate. Eu nu zic anul asta sferturi, semifinale de Europa League, nu zic titlul, cupa, eventul. Anul asta, eu m-as multumi cu o iesire onorabila pe locul 3 din grupele EL si un loc 2. Ar fi ceva mai mult decat bine. Orice altceva mi-ar intrece asteptarile si as fi foarte bucuros si mandru.

Meciul din seara asta cu Timisoara, i-a adus cu picioarele pe pamant pe jucatori si pe suporterii care asteptau ca Steaua sa defileze. 1-1 dupa un joc pe care Steaua, ca echipa gazda l-a dominat, dar nu destul, doar putin mai buni decat Timisoara, cu cateva faze de atac in plus si cam atat. Ilie a facut schimbari, Anghelov in locul lui Dorel Stoica, Cosmin Matei in locul lui Cristi Tanase, Gardos in locul lui Abrudan.  Dar in mare parte jucatori au ramas aceeiasi. Unul din defectele antrenorului (Becali ar trebui sa dea o oaie celui care ii gaseste o calitate) este ca nu ii place sa faca schimbari. Fie ca uita ca exista si asa ceva, fie ca asa gandeste el, asta dupa mine nu este o calitate pentru niciun manager din lume. Schimbarile sunt o resursa si teoretic treaba oricarui manager (din orice domeniu) este sa satisfaca multe nevoi, cat se poate de multe cu resursele existente. Exista si povestea cand managerul face rost de noi resurse, dar asta e in principal diferenta dintre Ilie Dumitrescu si Victor Piturca.


Ca o incheiere, tin sa felicit meciul dintre Universitatea Craiova si Sportul Studentesc. Un meci intre "studenti" care a avut multe lucruri placute: cele doua formatii (chiar daca Sportul nu a avut o zi foarte buna), primirea lui Piti la Craiova, multimea de olteni care au venit la meci (Dinamo nu a vazut asa ceva nici cand juca cu Leverkusen sau Benfica) si victoria dramatica (lucru ce poate fi vazut bine de catre un neutru pentru spectacol mai ales)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu