5 martie 2010

Whisky cu gheata

 

Asta este un rationament facut de mine si care pare probabil un subiect foarte neimportant si poate doar o banalitate.
Toata lumea a fost in cluburi si a vazut ca, mai ales in cele care se respecta, atunci cand ceri un whisky barmanul sau barmanita nu pune in pahar doar whisky ci si gheata. Care este ratiunea? Este o fitza sau doar pentru ca bautura e mai buna cu gheata? Eu nu cred.
Si pana la urma cum se bea? Ca unii nu stiu, se bea dupa ce se topeste gheata, ca nu e frumos sa termini whisky-ul si sa ramana cuburile de gheata acolo, nu? Dar ce efect are?
Apa nu are niciun efect asupra ta, atat timp cat iei whisky-ul ca sa aiba un efect asupra ta. Apa cam strica totul, deci ce rol ar avea gheata? Sau mai bine, ce rol are gheata pentru producatori, pentru clubul care vinde whisky-ul? Gheata are rolul de aliat, este infiltrata in bautura ta si se transforma in apa reusind sa te faca sa ramai la fel de treaz dupa primul pahar ca si inainte, asa ca mai cumperi unul si inca unul. Deci, gheata din whisky-ul tau o sa-ti goleasca buzunarele fara sa-ti dai seama.

Un comentariu:

  1. În orice caz, orice ai face, nu pune niciodată gheață într-un whisky bun. Temperatura scăzută împreună cu tăria alcoolică ridicată amorțește complet simțurile. Nu vei simți decât că bei un spirt foarte rece și arzător.
    *apa scoate la iveală noi miresme, ascunse în alcool prin alchimia distilării și învechirii

    RăspundețiȘtergere